Fråga mig om säkerhet

Är du VD/GD/CEO, styrelsemedlem, politiker, jurist, journalist, CIO, CISO,  revisor eller funderar du på att börja jobba med säkerhet?

I så fall är du välkommen att på nytt fråga mig om säkerhet eller integritet/privacy för dig, din familj, din organisation!

Under min semester i somras bjöd jag in till ”Fråga mig om säkerhet”. Det ledde till ett antal riktigt roliga och givande frågor/diskussioner. En del av de frågor jag fick då har jag samlat här. Du hittar dem längst ner på denna sida.

Du är välkommen att ställa din fråga på följande sätt:

  1. Ring 070-254 47 20 (numret är aktivt varje dag t.o.m. 2020-02-26 mellan kl 07:00 – 20:00)
  2. Via mejl till fraga-mig@nym.hush.com (en s.k. slit och släng adress som endast är aktiv t.o.m. 2020-02-26 20:00)
  3. Skriv in din fråga i kommentarsfältet längst ner på denna sida.

Notera: Jag arbetar som senior cybersäkerhetskonsult på Enfo. Jag kommer INTE försöka sälja/marknadsföra mig eller mitt företags tjänster till dig. Det är du som får initiera eventuella affärsdiskussioner OM du så önskar.

Vill du vara anonym så är det ok. Jag föreslår i så fall att du inte presenterar dig med ditt riktiga namn samt att du ringer från ett hemligt nummer eller ett oregistrerat kontantkort. Alternativt skapar ett ”slit och släng mejlkonto hos t.ex. https://www.protonmail.com eller https://www.hushmail.com

Varför gör jag detta?

Det är helt enkelt så att jag främst vill dra mitt strå till stacken för att öka insikten om säkerhet och integritet. Inte minst att hjälpa till med insikten att säkerhet kan vara en tillgång. Säkerhet och integritet behöver fler ambassadörer.

Nu 31 år efter att jag började arbeta med säkerhet är det här ett bra sätt att utmana mig själv, få nya insikter och lära mig ännu mer om säkerhet och privacy. Det är riktigt kul när någon ställer en fråga som jag inte direkt kan besvara.

Framförallt är det roligt! Det har ett antal gånger ett riktigt roligt och givande samtal (för båda parter)😊


20 comments for “Fråga mig om säkerhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *